Navigate / search

After Party Goodies sau “materialele ramase”

Ce se intampla cu materiale care s-au strans dupa desfasurarea unei campanii? Daca se face un concurs rezulta filme, poze, materiale audio; ce se intampla cu ele dupa ce se termina campania?

De obicei aceste materiale sunt publicate in site-ul companiei la sectiunea in care sunt incluse materiale gen “yesterday’s paper” si doar atat. Refolosirea materialelor in comunicarea online este o varianta la indemana si ieftina.

Tot ce trebuie sa faci pentru a putea reutiliza acest continut este sa desemnezi o persoana care sa publice filmele pe siteuri specifice, sa publice articolele pe siteuri specifice si tot asa.

Fiecare dintre materialele dobandite pot genera dupa finalizarea campaniei brand awareness. Sfatul pentru constructia initiala a acestor materiale este sa incercati sa nu includeti date si sa faceti referinte la timp, data, anotimp, an; decat doar referinte statistice la date ulterioare.

Refolosirea materialelor dobandite in campanii nu este deloc o noutate, Jay Conrad vorbeste despre aceasta arma in 100 de arme de Guerilla Marketing sustinand ca refolosirea printurilor creste gradul de credibilitatea in serviciile prestate.

Refolosirea este chiar un termen imperfect, deoarece exista situatii, recomanda Jay Conrad cand putem realiza astfel de materiale de print in publicatii de succes, “de test” si dupa care republicate in alte materiale, sau trimise catre client impreuna cu alte materiale promotionale.

Imaginati-va cum, in urma unui comunicat de presa interesant ajungeti sa fiti preluati de Ziarul Financiar si sa apareti fara costuri in zona de advertoriale, fotografiati, scanati si reutilizati materialul facand un baner sau un tablou pe care il afisati in birou sau il trimiteti cadou catre clienti cu titlul “Articolul in care am desvaluit procedee cheie ale afacerii”.

Chiar daca exemplul este din print, cu siguranta si cu mult mai multa usurinta acestea pot fi folosite si pe online, si daca sa construim astfel de materiale pare costisitor atunci putem sa ne uitam peste materialele ramase dupa o campanie aceste “after party goodies”

Ionut Munteanu

Comments

Olivian BREDA

E foarte Ok ca ai gasit o utilizare acestor materiale. Pentru multi conteaza destul de putin acele materiale, desi e enorm efort in ele. Bravo!

Implant dentar

Buna observatia ta. Acum imi dau seama ca la fel se intampla si pe vremea cand eram voluntar, organizam evenimente in urma carora rezultau tot felul de materiale care insa nu erau puse in valoare atat cat ar fi trebuit.