Navigate / search

Despre evenimentele: GPeC, Brandminds și Elevator

V-am tot spus că sunt un mare fan al evenimentelor de e-Commerce și marketing online așa că trebuie să vă povestesc neapărat cum a fost la GPeC, cel mai important eveniment de acest gen din CEE.

  • 1000+ participanți
  • 40+ speakeri locali și internaționali
  • 53% dintre români fac cumpărături online cel puțin o dată pe lună
  • 46% dintre români încă nu au încredere în magazinele online

Unul dintre cei mai așteptați speakeri a fost Brian McBride, Chairman ASOS, care a vorbit despre cum a evoluat Asos, despre cum să transformi clienții în ambasadori și cum să te poziționezi corect pe piață. De asemenea, a punctat și cât de importantă este cultura organizațională și echipa cu care lucrezi.

Pentru prima dată în România, Peep Laja, Founder & Principal CXL, ne-a dat câteva sfaturi despre cum să ne optimizăm conversiile și cum să ne creștem veniturile din vânzări online. Iar Karl Gillis – Cofondator AG CONSULT ne-a prezentat principiile, pe care de obicei le neglijăm și care pot aduce magazinelor online mai multe vânzări.

Un alt lucru interesant din cadrul evenimentului a fost studiul făcut de către GPeC alături de iSense Solutions despre comerțul electronic pe piața din România. Este încurajator faptul că numărul oamenilor care fac cumpărături online este în creștere, mai exact 53%, iar 55% aleg plata online, cu cardul. Cel mai mult se cumpără online produsele electrocasnice și electronice, 92%. Restul de 46% care încă nu vor să cumpere online, sunt sceptici din teama de a nu fi păcăliți.

Alte 3 idei esențiale care au fost expuse la GPeC le găsești în acest articol scris de către colegii mei de la WebDigital.

Un alt eveniment foarte important care a avut loc în luna mai a fost Brand Minds. Speakeri au fost: Robin Sharma (Leadership), Helen Fisher (Neuroscientist), Shed Simove (Antreprenor), Daniel Golamen (Psihologie) și Seth Godin (Marketing). Tema centrală a evenimentului a fost leadership-ul.

Câteva dintre ideile ce merită reținute sunt acelea că a fi leader nu înseamnă să coordonezi o echipă de orice fel sau să fii manager sau CEO. Leadership înseamnă o atitudine centrată pe dezvoltare permanentă și să îi ajuți și pe ceilalți.

De asemenea este foarte important să reflectezi asupra a cine ai devenit sau a cine ești în curs de a deveni și să te întrebi dacă asta este ceea ce îți dorești. Nu aștepta să treacă viața pe lângă tine în timp ce te pregătești să devii foarte bun => treci la acțiune.

Vă recomand podcastul lui Robin Sharma, precum și două cărți ale lui: Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul și The leader who had no title.

Discursurile lui Helen Fisher și pe cel al lui Shed Simove le puteți vedea aici.

Cel de-al treilea eveniment semnificativ din această lună, a fost Elevator, organizat de Google. Workshop-ul a fost ținut de Robert Craven. De la el am învățat cum să facem un elevator pitch, cum să ne creștem agenția ca valoare, cum să identificăm punctele tari și punctele slabe ale agenției și cum să îmbunătățim dacă este nevoie, precum și cum se stabilește politica de preț.

Ionut Munteanu