Navigate / search

Site-urile sunt ca si constructiile

Mie imi place sa compar site-urile cu constructiile. Pentru un site e nevoie de un arhitect, acesta fiind designerul in cazul site-ului, are nevoie de un structurist, acesta fiind cel care se ocupa de layout, aici in functie de companie poate fi tot designerul sau poate exista cineva specializat pentru aceasta operatiune.

Dupa care constructorul cu toata echipa, de la inginer sef si toti ceilalti care de care mai priceputi pe un anumit domeniu, Javascript, Ajax, PHP, MySQL sau alte limbaje si tehnologii.

Dupa ce constructia este la rosu, designerul de interior, in cazul nostru copyrighter-ul vine si aplica combinatia de culori si nuante cat mai potrivite pentru client, realizeaza continutul asistat de content managerii care ii are in echipa.

Din aceasta ecuatie lipseste Reprezentantul pentru managementul calitatii, cel care se asigura ca tot porcesul functioneaza conform standardelor de calitate impuse de companie si, de ce nu, de client.

Putine companii inteleg ca SEO inseamna Managementul calitatii, SEO inseamna mentinerea pe intreg parcursul constructie a nivelului ridicat al calitatii.

De la design care trebuie sa fie Search engine friendly, la design care poate fi realizat pe DIV-uri cu usurinta si poate fi integral transformat in css; un design care dupa ce se elimina style-ul va ramane complet text. Insa dupa cum stim ca extremele nu sunt bune, doar text nu este TOP BEST, exista si mai bine. Integrarea de poze prin text, integrarea de filme prin text, descrise suplimentar prin text alternativ cresc calitatea unui site.

Layout-ul trebuie sa fie astfel structurat incat continutul sa se integreze impecabil. Layout-ul trebuie sa contina Heading-uri, comentarii, paragrafe, linkuri, butoane text, filme, poze si cat mai putine tehnologii neinterpretabile de catre motoarele de cautare.

Programarea site-ului trebuie sa fie planificata, trebuie anticipate toate miscarile vizitatorului si sustinuta atingerea obiectivelor pe care acesta le are, si nu in ultimul rand atingerea obiectivelor pe care site-ul le doreste de la vizitator.

Managementul continutului este una din etapele unde reprezentantul pentru managementul calitatii trebuie sa participe cel mai mult. Continutul este cel mai important pentru indexarea in motoarele de cautare. Regula de aur este cu cat mai mult continut cu atat mai bine.

Dupa ce site-ul este dat la gata, ca orice produs la comanda are defecte si imperfectiuni care se remediaza de regula destul de repede, ce este foarte periculos pentru dezvoltatorul site-ului mai mult chiar decat pentru client este cand dorintele initiale pe care clientul le-a avut nu mai sunt aceleasi cu cele pe care le are acum, si astfel incepe sa nu ii mai placa produsul finit, si incepe sa il schimbe.

Clientul de website-uri nu are o parere matura despre ceea ce vrea, nu intelege complexitatea sau simplitatea modificarilor si crede ca parerea sa este parerea celor cateva sute poate mii de vizitatori ai site-ului sau.

Ionut Munteanu