Navigate / search

If-uri și roți ajutătoare la Școala de Vară de E-commerce GPeC

Să vă povestesc cât de mult îmi place să joc Catan. Știu că nu pare a avea legătură cu Școala de Vară GPeC, but bear with me.

Cei care au crescut cu jocurile clasice, gen Nu te supăra, frate, jocurile de cărți, table și șah știu foarte bine ce a însemnat apariția board game-urilor la noi.

Catan a devenit repede unul dintre jocurile mele preferate, pentru că se bazează pe câteva reguli clare, dar care duc întotdeauna la finaluri diferite. Probabil că unii dintre voi au trăit experiența orei 2 noaptea, când tot ce puteai să zici e “hai să mai jucăm unul!”.

Adevărul e că mai toate board game-urile devin cu adevărat interesante și cauzatoare de dependență de la a doua experiență. Prima dată înveți regulile, te lovești de ziduri și if-uri, practic, mergi pe bicicletă cu roțile ajutătoare.

De la al doilea joc, zidurile dispar, la fel și if-urile, iar roțile ajutătoare cad automat și așa începe distracția. Regula e valabilă atât pentru Catan, cât și pentru board game-ul pe care l-am pregătit pentru Școala de Vară de E-commerce GPeC.

Se numește Clickplanners și prin acesta îmi propun să-i trec pe jucători de prima experiență a unui board game nou. Voi încerca să fiu roțile ajutătoare pentru cei 44 de participanți care au confirmat prezența lor la workshop și, de asemenea, voi încerca să elimin cât mai multe dintre if-uri.

Cred că prima experiență în Pay Per Click Marketing trebuie să aibă o doză de interactivitate și distracție, pentru ca viitoarele strategii să aibă succes. De aceea, mă bucur că board game-ului Clickplanners i se oferă ocazia să debuteze într-o atmosferă relaxantă, în aerul curat de munte, în cadrul Școlii de Vară de E-Commerce GPEC.

Ionut Munteanu