Navigate / search

Nu folositi Google Adwords Dynamic Insertion aiurea

“Google AdWords Dynamic Insertion” sau “Insertie Dinamica” reprezinta modalitatea inteligenta de a integra in cadrul reclamelor din Google cuvintele cheie pe care utilizatorul le foloseste in cautare.

Cum am ajuns eu sa aflu de insertiile dinamice? Va puteti imagina ca atunci cand invatam pentru examentul de certificare in Google Adwords s-a intamplat sa reiau acest subiect si sa-l aprofundez. Dar, lucrurile de baza le putem gasi destul de repede online, cum este si cazul insertiei dinamice.

Daca vrei ca texul inserat sa inceapa cu litere mici atunci trebuie sa introduci formula {keyword:text-alternativ}. Daca trebuie sa inceapa textul cu litera mare atunci scrii cu litera mare {Keyword:text-alternativ}, si daca primul termen vrei sa fie cu litere mari urmat de cel de-al doilea termen cu litere mici vei scrie {KEYword:Default_text}. Cred ca ati prins ideea. Si tot asa alternand dimensiuni de litere sintagmele inserate vor primi aceleasi caracteristici.

Regula de baza este sa te gandesti ca atunci cand adaugi un cuvant in lista de cuvinte cheie din Google AdWords acel anunt se va afisa in reclama ta. Daca te ia valul si incepi sa adaugi numele altor cartiere sau locatii unde tu nu prestezi acele servicii, daca folosesti cuvinte scrise gresit sau folosesti sintagme cu servicii conexe pe care tu nu le oferi insa care au aceeasi audienta, sau daca pui numele concurentilor in lista de cuvinte ca sa le iei clientii, atunci gandeste-te de 2 ori inainte sa folosesti insertia dinamica in Google AdWords.

Am patit-o si am vazut-o adesea in multe dintre reclamele din Romania. Bineinteles ca exista si deosebite avantaje in folosirea metodei “Google Adwords Dynamic Insertion”. Folosirea in anunturi va creste considerabil rata de click (CTR), astfel vei putea plati mai putin pentru fiecare click, iar utilizatorul va regasi exact cuvantul pe care il cauta si. Ok, poate exact e prea mult spus daca nu folosesti forma exact in lista de cuvinte 😉

Ce vreau sa retineti nu este cum, ci un lucru pe care nu il inveti nici macar dupa ce ai luat examenul de certificare in Google Adwords daca nu intalnesti problema. Iar eu am intalnit-o cu ceva timp inainte si evident abia dupa ce m-am lovit de aceasta problema am inteles cum poate fi rezolvata.

Cred ca singura concluzie pe care pot sa o trag este usor invechita, acum stand cu mintea doar la clientii Webdigital, agentia specializata in PPC marketing pe care o conduc. Google Adwords este una dintre cele mai eficiente metode de PPC marketing, insa trebuie sa-i lasi pe specialistii in marketing online sa se ocupe de insertii dinamice. Pe maini bune acest mecanism face minuni, insa in maini usor nepregatite te poate face de rusine, si uneori mult mai rau.

Ionut Munteanu

Comments